Z login biedt eHerkenning met verschillende betrouwbaarheidsniveaus. Hoe hoger het betrouwbaarheidsniveau hoe meer gevoelige informatie uitgewisseld kan worden. eHerkenning niveau 2 is het middel met het laagste betrouwbaarheidsniveau, waarbij ingelogd kan worden met een gebruikersnaam en (sterk) wachtwoord.

Vanaf 1 januari 2024 wordt een tweede-factor-authenticatie via sms toegevoegd. Dit is een extra stap in het inlogproces naast het inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord.

Het is niet meer mogelijk om EH2 aan te vragen.