Antwoord

eHerkenning niveau 3 vereist een identificatie van de persoon voor wie het eHerkenningsmiddel is aangevraagd. U kunt de identificatie starten via de profielpagina. Nadat u de identificatie gestart heeft komt u terecht bij het identificatieproces van de AMP Groep. Indien het in uw situatie mogelijk is om de identificatie op afstand te doen, krijgt u deze keuze bij aanvang van het proces. Zoals hieronder te zien.

Identificatie op afstand

Zorg er allereerst voor dat u een geldige identiteitskaart of paspoort gereed heeft. Het identificatieproces gaat via de AMP Groep Online identificatie app en is gratis te downloaden via zowel de Google Play Store als de Apple App Store. Nadat de app is gedownload en geïnstalleerd dient u toestemming te geven ten aanzien van uw gegevens. Hierna krijgt u een QR-code te zien, deze dient u te scannen met de scanner in de app. U kunt ook handmatig de identificatiecode invullen. Indien u problemen ondervindt met de app, kunt u contact opnemen met de supportafdeling van AMP.

Na het scannen van de QR-code wordt de identificatie via de app voortgezet. Het proces van de identificatie bestaat uit vier stappen, namelijk:  

  • Scan de voorkant van uw identiteitskaart of paspoort;
  • Scan de achterkant van uw identiteitskaart of paspoort;
  • Scan de NFC-chip van uw identiteitskaart of paspoort;
  • Maak een scan van uw gezicht ten behoeve van de gezichtsherkenning.

 

Fysieke identificatie

De fysieke identificatie en uitlevering wordt uitgevoerd door een medewerker van onze partner ‘AMP Groep’. U kunt zelf een uitgifte adres opgeven in Nederland of u kunt een afspraak maken op 1 van de afhaalpunten van AMP Groep.

Tijdens de gemaakte afspraak zal de AMP Groep medewerker uw identiteitsbewijs digitaal controleren op echtheid en wordt er gecontroleerd of de gegevens overeenkomen met de aanvraag eHerkenning. Er wordt geen kopie van uw identiteitsbewijs gemaakt en u mag meekijken bij de medewerker van AMP op de tablet welke gegevens worden gecontroleerd. 

Heeft u vragen of wilt u uw afspraak wijzigen? Neem dan contact op met de AMP Groep via mijnafspraak.nl of bel naar 030 – 240 80 20.

Is uw vraag beantwoord?